Fairtrade-samarbejdet

Billede - Kakao - Bonde


Når du køber vores produkter, kan du spise chokolade med god samvittighed.


Sv. Michelsen Chokolade var i 2016 den første chokoladeproducent i Danmark, der begyndte at købe al sin kakao på Fairtrade vilkår. Hos Sv. Michelsen Chokolade mener vi, at vi har et ansvar over for de bønder, der dyrker vores kakao. Vores mål er, at bønderne får forbedret deres levevilkår gennem vores samarbejde. De får således en garanteret minimumspris på deres varer og en Fairtrade bonus, som de kan bruge til at investere i modernisering af deres landbrug og til at forbedre deres dyrkningsmetoder.


Fairtrade betyder også, at alle mellemhandlere fra kakaobonde til endelig distributør garanterer, at de opfylder de vedtagne standarder for bæredygtig produktion. Det gælder for miljøet såvel som for arbejdsforhold. For eksempel skal alle tilbyde en rimelig løn og gode sundheds- og sikkerhedsforhold til alle ansatte.


Vi er meget opmærksomme på, at der kan være problemer med både kakaoplantager og forsyningskæden i nogle af verdens fattigste lande. Ingen – og heller ikke vi – kan garantere, at der aldrig sker snyd, men netop derfor er det vigtigt for os, at der er en certificering af en uafhængig trediepart (i vores tilfælde Fairtrade), som kan undersøge og rette op på eventuelle problemer, så snart de opstår. 


Det synes vi er fair.Læs mere om hvad samarbejdet med Fairtrade konkret betyder for vores bønder.


Læs mere om hvor vores kakao kommer fra.

 

Læs mere om Fairtrade på Fairtrade-mærket på fairtrade-maerket.dk og om Fairtrade Cocoa Program på info.fairtrade.net/program


Følg os på facebook.com/svmichelsenchokolade eller instagram.com/explore/tags/svmichelsen

Varen er nu lagt i kurv

Shop videre

Til kurven