Bæredygtighed

Bæredygtighed


Svend Michelsens vigtigste værdi var ”Kvalitet over alt”, og det er også den værdi, vi lever efter den dag i dag. Det betyder, at vi tager stilling til og har fokus på de råvarer, vi anvender, de mennesker, der har dyrket dem, og den påvirkning, de har på vores miljø.


Vi i Sv. Michelsen Chokolade ønsker at vil skabe de bedst mulige smagsoplevelser, gøre en positiv forskel for alle i vores værdikæde – herunder især i Afrika, hvor vi får vores kakao fra – samt gøre en positiv forskel klimamæssigt.


 


Verdensmålene for bæredygtig udvikling

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. Du kan bl.a. læse mere om verdensmålene og de underliggende delmål her. Vi har valgt at fokusere på følgende to mål:


SvM verdensmaal 2020


Vores Fairtrade kakao

Vi har som den første chokoladeproducent i Danmark valgt at købe al vores kakao på Fairtrade vilkår. Hvad dette betyder for kakaobønderne og alle andre led i vores forsyningskæde, kan du læse mere om på vores Fairtrade-sider


SvM Fairtrade_cropped


Vores emballager

Mange af vores kunder køber vores varer som gaver, og det er derfor vigtigt, at emballagen er flot. Vi har sammen med DTU og Teknologisk Institut analyseret vores emballager og arbejder løbende med designere og emballageudviklere på på basis af denne analyse at forbedre emballagerne og øge deres genbrug og genanvendelse.


Æsker af FSC-certificeret pap
Mange af vores æsker er af pap, og her benytter vi i videst muligt omfang FSC-certificeret pap. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får sikkerhedsudstyr og en fornuftig løn.


FSC

Bøtter og indlæg i R-PET

Plastik er en af verdens store miljø-udfordringer. Det er derfor også et af de områder, vi har arbejdet med gennem længere tid, og som et resultat af dette projekt er alle vores dragé-bøtter nu i genanvendt og genanvendelig plastik, såkaldt R-PET. Derudover er emballagen forenklet, så den består af færrest muligt enheder, der kan belaste miljøet, og er dermed lettere at affaldssortere. Vi er meget stolte af dette projekt, da bøtterne udgør en stor del af vores sortiment.

Husk at affaldssortere de tomme bøtter, så de kan blive genanvendt.


Udover bøtterne, så har vi også stadig plastikindlæg i mange af vores gaveæsker. Disse indlæg er nu også genanvendt og genanvendelig plastik.


Drage_opstilling_R-PET

Enkeltindpakkede stykker i biofolie

Vi har udviklet et helt nyt sortiment, hvor vi tilbyder nogle af vores mest populære chokoladestykker og drageer indpakket enkeltvis. Alle produkterne er indpakket i biofolie, som er  baseret på planter, og emballagen er derfor 100% komposterbar, hvis den affaldssorteres korrekt. Selv hvis den bliver brændt, som vi stadig gør med meget af vores affald i Danmark, udledes kun den mængde CO2, som planterne har optaget. Vi mener, at biofolie er den mest bæredygtige løsning pt., men er samtidig opmærksomme på, at plantebaserede folier medfører, at det potentielt er fødevarer, der benyttes som emballage. Vores biofolie er derfor produceret af restmateriale.


Flowpack_opstilling_bio


Genbrug af metalæsker - "Enjoy and reuse"

Mange af vores æsker er af metal, bl.a. vores Kunstdåse og vores Fabergé-æg, og metal er et af de materialer, der i høj grad kan genbruges - men kun hvis det bliver affaldssorteret korrekt. Vores Kunstdåser og Fabergé-æg er samlerobjekter for mange af vores kunder, og vi får også løbende tilbagemelding om, at vores kunder bruger de flotte æsker til opbevaring af alt fra småkager til tuscher. Det inspirerede os til at skabe et "Enjoy and reuse"-community, der fokuserer på både genanvendelse og genbrug: I Facebook-gruppen kan man inspirere hinanden med ideer til hvordan man kan genanvende de flotte æsker. Og vi belønner de mest kreative ideer med chokoladepræmier. Og hvis man ønsker at smide sine Sv. Michelsen Chokolade metalæsker ud, kan man aflevere dem i en af vores butikker. Så sørger vi for at metallet bliver sorteret korrekt og genbrugt - og giver samtidig 10% rabat på det næste køb.


Se en mere - og deltag - på "Sv. Michelsen - enjoy and reuse"-gruppen - eller se mere om projektet her:


Bæredygtig bundlinie 2018


Bæredygtig Bundline

Mange af initiativerne ovenfor er resultater fra Bæredygtig Bundlinje-projektet, hvor små og mellemstore virksomheder udvikler grønne forretningsmodeller, der kan forbedre energi- og ressourceeffektivitet. Projektet har udover en række konkrete initiativer også hjulpet os med at etablere en platform for fremtidige initiativer. Vi arbejder derfor i dag med tre bundliner: Den smagsmæssige, den bæredygtige, og den økonomiske. 

Du kan læse mere om Bæredygtig Bundlinie-projektet her.Følg os på facebook.com/svmichelsenchokolade eller instagram.com/explore/tags/svmichelsen - og del meget gerne dine chokolade-øjeblikke med os under #svmichelsen

Varen er nu lagt i kurv

Shop videre

Til kurven