Kakaobønnens vej

Kakaotræer – Theobroma – vokser over hele jorden i et bælte fra 20˚ syd for til 20˚ nord for ækvator. Det vil sige, at man finder kakaotræer i Asien, i Syd- og Mellemamerika og i Afrika.

Regnskovsklima er ideelt for kakaobønner, som kræver et fugtigt og varmt klima med regelmæssige regnskyl. 

Træerne far smukke, hvide blomster direkte på stammen eller på gamle grene. Frugten er en ægformet kakaobælg, som er mellem 15 og 30 cm lang og 8 til 10 cm i diameter. Den vejer et halvt kilo og indeholder mellem 20 og 60 bønner. Der findes adskillige kakaobønnesorter med hver deres karakteristika, og udover sort er dyrkningsmetode og behandling af kakaobønnerne også af stor vigtighed for den endelige chokoladesmag –
som vi også kender det fra vin og fra kaffe. 

Hovedsorterne er criollo, trinitario og forastero, hvor den mest almindeligt dyrkede bønne er forastero. Forastero fra Vestafrika er – med enkelte undtagelser – den bønne, vi hos Sv. Michelsen Chokolade har valgt at bruge til vores chokolade.

Hvordan høster man kakaobønner
Kakaobønners oprindelse - Verdenskort

Sv. Michelsen Chokolade anvender udelukkende kakaobønner, der er handlet under det internationale Fairtrade kakaoprogram, som er med til at sikre, at de bønder, der dyrker bønnerne til vores chokolade, får bedre livsvilkår.

Nedenfor kan du se de mange trin, vores kakaobønner gennemgår, før de bliver til chokolade fra Sv. Michelsen Chokoklade.

Kakaobønnens vej

Kakaotræer – Theobroma – vokser over hele jorden i et bælte fra 20˚ syd for til 20˚ nord for ækvator. Det vil sige, at man finder kakaotræer i Asien, i Syd- og Mellemamerika og i Afrika.

Regnskovsklima er ideelt for kakaobønner, som kræver et fugtigt og varmt klima med regelmæssige regnskyl. 

Træerne far smukke, hvide blomster direkte på stammen eller på gamle grene. Frugten er en ægformet kakaobælg, som er mellem 15 og 30 cm lang og 8 til 10 cm i diameter. Den vejer et halvt kilo og indeholder mellem 20 og 60 bønner. Der findes adskillige kakaobønnesorter med hver deres karakteristika, og udover sort er dyrkningsmetode og behandling af kakaobønnerne også af stor vigtighed for den endelige chokoladesmag –
som vi også kender det fra vin og fra kaffe. 

Hovedsorterne er criollo, trinitario og forastero, hvor den mest almindeligt dyrkede bønne er forastero. Forastero fra Vestafrika er – med enkelte undtagelser – den bønne, vi hos Sv. Michelsen Chokolade har valgt at bruge til vores chokolade.

Kakaobønners oprindelse - Verdenskort
Hvordan høster man kakaobønner

Sv. Michelsen Chokolade anvender udelukkende kakaobønner, der er handlet under det internationale Fairtrade kakaoprogram, som er med til at sikre, at de bønder, der dyrker bønnerne til vores chokolade, får bedre livsvilkår.

Nedenfor kan du se de mange trin, vores kakaobønner gennemgår, før de bliver til chokolade fra Sv. Michelsen Chokoklade.