Gratis levering i Danmark og Sverige

Flødebolle opskrift

Hjemmelavede Flødeboller

Du skal bruge:

  • 225 g. vand
  • 500 g. sukker
  • 75g. glukose sirup
  • 8 stk. æggehvider
  • 2 spsk. sukker
  • Marcipan til bunde
  • Temperet chokolade til dypning 

Fremgangsmåde:

Først laves sukkerlagen:

  • Hæld de 225 g. vand i en gryde, og tilsæt de 75 g. glukosesirup og de 500 g. sukker
  • Kog væsken til 117 grader (det er vigtigt at temperaturen er korrekt +/- en grad)

Mens sukkerlagen koger, piskes æggehviderne:

  • Hæld de 8 æggehvider i en skål
  • Pisk lidt luft i og tilsæt de 2 spsk. sukker, pisk det herefter til en stiv masse

Herefter samles sukkerlage og æggehvidemassen:

  • Når sukkermassen har opnået den korrekte temperatur, hældes den i æggehvidemassen
  • Det skal herefter piskes sammen indtil skummet slipper skålens sider
  • Tilsæt evt. smag ( f.eks. vanilje, granuleret hindbær) inden skummet fyldes i en sprøjtepose

Nu er du klar til at sprøjte og overtrække flødebollerne:

  • Rul marcipanen ud og udstyk bundene til flødebollerne
  • Sprøjt skummet på dem i toppe med sprøjteposen
  • Vend forsigtigt marcipanbundene med skumtoppene i en skål med tempereret chokolade

Opskriften giver ca. 25 - 30 store flødeboller.

Del

Inspiration & nydelse

Følg med på Instagram

Svend Michelsen Chokolade leverer gratis i Danmark, uanset om du vil forkæle.

Følg os