Flødeboller

Er du på udkig efter glutenfrie luksus flødeboller med marcipanbund? Som Leverandør til Det Kongelige Danske Hof og med over 85 års erfaring med håndlavet chokolade, tilbyder vi luksuriøse og yderst velsmagende flødeboller produceret med ansvar.

Grundet deres store popularitet, har vi valgt at gøre det muligt for dig at købe Sv. Michelsen-flødebollerne online med hurtig afsendelse. Køber du her, gør du også en forskel for den hårdtarbejdende kakaobonde i Vestafrika. Alt vores chokolade er nemlig Fairtrade, en tredjeparts-certificering, som betyder, at den er uafhængig af virksomheder, der køber kakao og/eller producerer chokolade. 

Nedenfor finder du flødeboller i varianter både med og uden kokosdrys. De købes i 2 æsker ad gangen med 6 stk. i hver.

Køb flødeboller hos Svend Michelsen

Sådan laver vi vores glutenfri flødeboller med marcipanbund

Vores legendariske flødeboller produceres efter den originale opskrift, hvor vi håndsprøjter skummet ovenpå vores egen marcipanbund. Herefter overtrækker vi flødebollerne med et tykt lag mørk Fairtrade chokolade. Vi prioriterer dyrevelfærd højt, og bruger derfor udelukkende æg fra fritgående høns.

Skal du bruge flødebollerne til en større begivenhed, henviser vi til vores flotte flødebolletårne her, der rummer ca. 54 store eller 64 almindelige flødeboller.

Hvor mange kalorier indeholder vores flødeboller?

I tidsrummet fra du mærker knækket af den ekstra tykke chokoladeskal i vores flødeboller, til du sætter tænderne i den bløde marcipanbund, lover vi, at du har glemt alt om begrebet ‘kalorier’.

Vil du alligevel kende svaret i god tid, indeholder vores flødeboller 484 kalorier pr. 100g. Hver enkelt vejer 30g, hvormed du indkasserer 145 kcal for hver Sv. Michelsen flødebolle. Kaloriemæssigt er det altså ikke den tungeste ‘kage’ at indtage til kaffen, og heller ikke i en version med marcipanbund.

Kort om flødebollens historie og Sv. Michelsen

Flødebollen er faktisk ikke af dansk oprindelse, men menes at komme fra Skotland eller Amerika. Skotland lavede flødeboller allerede tilbage i slutningen af 1800-tallet, og først i 1912 importerede mesterkonditoren Emil Elikofer dem fra Amerika til Danmark. Med andre ord er de danske flødeboller baseret på en amerikansk opskrift.

Den ældste chokoladefabrik i Danmark er Elvirasminde, som står bag Samba flødeboller, og som solgte de første i 1905-1906. Familievirksomheden Sv. Michelsen var de første til at lave en premium version med marcipanbund, og i dag laver vi dem i hånden på vores chokoladefabrik på Avedøre Holme i udkanten af København.

Generelt mærker vi tydeligt, dag for dag, at konceptet med håndlavede flødeboller vokser i popularitet. Nye, spændende opskrifter bliver hele tiden opfundet og delt. Vores egne, som har været i sortimentet længe, bliver også nyfortolket med jævne mellemrum. Størstedelen af flødebollerne, som du finder i vores butikker, er nye smage, men med udgangspunkt i- og respekt for vores historie.

Udover altid at bygge på traditioner og opskrifter, har vi sat betydelige spor i den danske historie over flødebolle produktion. Foruden at have fået prædikatet "Leverandør til Det Kongelige Danske Hof”, gik vi kvalitetsmæssigt foran med vores aktive stillingtagen til dyrevelfærd i 2012. Til produktionen af flødeboller skal der normalt bruges store mængder æggehvide, og dette brød vi med. Derefter blev vi hædret på Dyrenes beskyttelse Wall of Fame for at have produceret ‘den første flødebolle af æg fra fritgående høns‘.

Med vores allervigtigste værdi ‘Kvalitet over alt’ tager vi altid stilling til- og ansvar for hver en råvare, vi anvender. Herunder for de mennesker, der har dyrket den og for den påvirkning, vores varer har på miljøet.

Fairtrade, og hurtig levering

Hos Sv. Michelsen giver vi gratis forsendelse og levering på 1-2 hverdage. Du kan selv vælge, om vi skal sende flødebollerne hjem til dig eller direkte til en anden.

Vi ved, at flødeboller er en sart vare, så vi har pakket dem ind på en måde, hvor de er sikret en god transport. Skulle uheldet alligevel være ude, tager du endelig fat i os med det samme.