Vores råvarer

Chokoladen

Vores Fairtrade-kakao kommer fra chokoladeplantager i Vestafrika, og vi definerer recepterne og kontrollerer derefter, hvordan chokoladebønnen fermenteres, tørres, afskalles, presses, formales, ristes og concheres, så vi får præcis den kvalitet og smag, vi ønsker. Læs mere om samarbejdet med Fairtrade her

Marcipanen

En af hovedingredienserne i vores chokolade er marcipan. Marcipan har man forskellige holdninger til verden over. Vi bruger tre forskellige slags marcipan, med op til 66% mandelindhold, idet både sammensætning i massen og grovhed i formalingen har en funktion i forhold til de øvrige råvarer, som vi sætter marcipanen sammen med. 

Nougaten  

Vi har valgt at lave vores nougat i to versioner, én med en velkendt "dansk" smag, og én hvor hasselnøddernes smag træder mere markant igennem. Vi laver dem naturligvis begge af hasselnødder og vores egen kakaomasse. 

Trøflen

Vores egen trøffel er ligeledes lavet helt fra grunden. Mælk og vores egen koncentrerede chokolade røres sammen med vanilje, lakrids osv., og skal herefter have tid til at sætte sig, så trøflen får den helt rigtige konsistens.  

Frugten

Vi er ikke kun en chokoladefabrik. Vi sylter og forarbejder selv den frugt, som vi bruger i chokoladen.  For eksempel bliver vores ananas stadig råsyltet efter Svend Michelsens gamle opskrift, som får ananas-stykkerne til at forblive sprøde og bevare deres bid, selv efter de er overtrukket med chokolade.