Vinmark i Danmark

Vores vin

Vidste du, at vi fremstiller vin fra vores egen vinmark ved siden af chokoladefabrikken?

Chokoladefabrikken ligger i udkanten af København, på Avedøre Holme, hvor vi er langt fra bakkede landskaber og varme klimaer. Vores druer er tværtimod dyrket på barske vilkår på inddæmmet, flad og fugtig havbund.

Vi benytter ikke kunstgødning eller pesticider.

Flaskerne laves i små oplag, og alle flasker er nummereret.

Vinene er ufiltrerede og skal drikkes kølige. De er bedst til mad, som kan give dem modspil.

De grønne druer

Vi dyrker sorterne Johanniter og Felicia, som begge er meget velegnede til det danske klima.

Johanniter-druen giver en fyldig, sprød og velsmagende vin, mens Felicia grundet sit lavere sukkerindhold komplementerer Johannitter-druen - og samtidig også er meget velegnet til fremstilling af vores mousserende vin.

De blå druer

Vi dyrker sorterne Rondo, Nero og Lucie Kuhlmann.

Rondo er en drue, der trives i vores kølige klima, og er i dag den mest udbredte blå drue i Danmark, mens Nero og Lucie Kuhlmann er blandt de mange spændende druer, der i stigende grad også dyrkes herhjemme.

Vores orangevin

Vores orangevin er fremstillet efter en gammel metode, hvor man benytter grønne druer, men ikke fjerner skallerne, som man gør med hvidvin.

Skalkontakten giver både den flotte orange farve og nogle kraftige smagsnoter – helt forskellig fra anden vin.

Druerne er nænsomt dyrket uden kunstgødning eller pesticider. Sorterne er Johanitter og Felicia.

Nyd den kold til lyst kød, ost og fisk.