
Påskemuffins med rødbedeskum
Denne opskrift påskemuffins med rødbedeskum er ikke kun lækker, men også nem at lave.
Ingredienser til Påskemuffins:
50 g revet rødbede
50 g mørk Sv. Michelsen Chokolade 62%
50 g smør
2 æg
125 g sukker
1 spsk kakaopulver
125 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 dl sødmælk
Ingredienser til rødbedeskum:
200 g smøreost, Philadelphia
25 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
¾ dl piskefløde
1 spsk rødbedesaft
evt. krokant eller revet chokolade
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Skræl rødbeden og riv 2 skefulde fint. Pres rødbedesaften fra og gem den til cremen.
Smelt hakket mørk chokolade sammen med smørret. Lad chokoladesmørblandingen afkøle på køkkenbordet.
Pisk æggene luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt kakaopulver, mel, bagepulver og mælk, og pisk sammen til en ensartet dej.
Rør til sidst den afkølede chokoladeblanding og revet rødbede i dejen. Fordel dejen i smurte muffinforme og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Pisk flødeosten glat med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt fløde og rødbedesaft og pisk til en ensartet tyk creme.
Pynt de afkølede muffins med rødbedeskum og pynt med krokant, chokolade eller revet rødbede.