Chokolademarengs
Chokolademarengs er en enkel, men uimodståelig kombination af sprødhed, sødme og intens chokoladesmag. De dekorative “swirls” af smeltet chokolade giver marengsene et smukt udtryk, og de passer perfekt til både dessertborde, kaffehygge og julefrokoster. Brug en mørk chokolade af høj kvalitet for den bedste kontrast til den søde marengs. Denne opskrift giver ca. 12–16 stk.
Ingredienser
- 3 æggehvider (stuetemperatur)
- 150 g sukker
- 1 tsk citronsaft eller eddike
- 100 g mørk 62% chokolade fra Svend Michelsen, smeltet
- En smule kakao til drys (frivilligt)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 110 grader (alm. ovn) og læg bagepapir på en bageplade.
- Pisk æggehvider og citronsaft til let skum.
- Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk, til marengsen er helt stiv, blank og uden sukkerkorn.
- Smelt chokoladen forsigtigt og lad den køle let af.
- Vend 2–3 spsk smeltet chokolade forsigtigt ned i marengsen, så der dannes flotte striber. Rør ikke for meget – stregerne skal være tydelige.
- Placer 12–16 klatter marengs på bagepladen med en spiseske.
- Dryp lidt ekstra chokolade på toppen og træk en tandstik igennem for at lave et marmoreret mønster.
- Bag marengsene i 60 minutter, sluk ovnen og lad dem tørre færdigt i ovnen med døren på klem.
Når dine chokolademarengs er helt tørre og sprøde, er de klar til servering. De holder sig flotte og sprøde i op til en uge i en tætsluttende dåse – og de smager skønt sammen med en kop kaffe eller som en let juleagtig dessert.