Vi kan ikke længere nå at levere inden Mors dag, så besøg en af vores butikker eller forhandlere, hvis du vil shoppe den perfekte gave.
Flødebolle opskrift

Hjemmelavede Flødeboller

 

Du skal bruge:

  • 225 g. vand
  • 500 g. sukker
  • 75g. glukose sirup
  • 8 stk. æggehvider
  • 2 spsk. sukker
  • Marcipan til bunde
  • Temperet chokolade til dypning 

Fremgangsmåde:

Først laves sukkerlagen:

  • Hæld de 225 g. vand i en gryde, og tilsæt de 75 g. glukosesirup og de 500 g. sukker
  • Kog væsken til 117 grader (det er vigtigt at temperaturen er korrekt +/- en grad)

Mens sukkerlagen koger, piskes æggehviderne:

  • Hæld de 8 æggehvider i en skål
  • Pisk lidt luft i og tilsæt de 2 spsk. sukker, pisk det herefter til en stiv masse

Herefter samles sukkerlage og æggehvidemassen:

  • Når sukkermassen har opnået den korrekte temperatur, hældes den i æggehvidemassen
  • Det skal herefter piskes sammen indtil skummet slipper skålens sider
  • Tilsæt evt. smag ( f.eks. vanilje, granuleret hindbær) inden skummet fyldes i en sprøjtepose

Nu er du klar til at sprøjte og overtrække flødebollerne:

  • Rul marcipanen ud og udstyk bundene til flødebollerne
  • Sprøjt skummet på dem i toppe med sprøjteposen
  • Vend forsigtigt marcipanbundene med skumtoppene i en skål med tempereret chokolade

Opskriften giver ca. 25 - 30 store flødeboller

Del

Inspiration & nydelse

Følg med på Instagram

Svend Michelsen Chokolade leverer gratis i Danmark, uanset om du vil forkæle.

Følg os